top of page

Hvad er historien bag dreadlocks?

Dreadlocks er i bund og grund en super cool frisør, og hvis de er lavet rigtigt og bliver passet og vedligeholdt på en hensigtsmæssig og fornuftig måde, er det også en rigtig nem frisure at holde og du vil ikke længere have noget der hedder dårlige hårdage.

Dreadlocks er kendt fra mange forskellige kulturer. Noget af de første skrifter, der findes om dreadlocks, er i Vera-skrifterne i Indien. Det tidligste skrift er dateret fra 1800 fk. mange folkefærd og stammer har båret dreadlocks gennem historien, De Indiske sadhus/hellige mænd, Rastafarier, Germanske stammer, Grækkerne, Masaier, Mau Mau stammerne i Kenya og Østafrika, Ashantis og Aborgines.

Hvilke dreadlocks metode bruger vi?

Der findes mange forskellige metoder og teknikker til at lave dreadlocks- nogle bedre end andre!

Vi har gennem de sidste 10 år, har arbejdet med dreadlocks, stødt på en del "uheldige" tilfælde af dreadlocks. Flere gange, har jeg mødt folk, som har betalt en formue hos en frisør for noget, der aldrig ville komme til at blive dreadlocks. Enten fordi de er lavet sjusket og alt for løs, eller fordi opdelingen har været helt forkert fra starten af, hvor nogle dreads bliver helt tynde og knækker af efter kort tid, eller fordi de er blivet så korte at kunden har mistet hele sit hår-længde og må så efterfølgende påmontere extensions og dermed stå med ekstra unødvendige udgifter. 

Dreadlocks tager tid at lave, hvis man ønsker et godt resultat. Derfor kræver det i startprocessen lidt tålmodighed. Hvis du laver dine dreads ordenligt fra starten, vil du efterfølgende slippe for en masse bøvl og besvære.

Her er nogle af de forskellige metoder der findes. Vi bruger Backcombing metoden, da det giver det bedste resultat, uden at håret kommer til at "krumme"mere en højst 3-4 cm i lænden.

Neglect: 

Ved denne metode, forsømmer dit hår og stopper med at børste det. Det tager ca 3 år før det former sig som dreads. De er ikke særlig pæne, nogle bliver stor og andre tynde og noget hår forebliver tynd og u-dreaded. 

Backcombing: 

Backcombing er den mest udbredte teknik. Håret deles i sektioner og man bruger en solid metal kam, specialt til dreadlocks, til at toupere totterne med samtidig med at der nulres. Derefter bruger man en special "hæklenål" til at dread håret med.

Twist and Rip: 

Håret opdeles i sektioner med elastikker. Håret vaskes i en bevægelse med uret. Når håret er tørt, opdeles det i de respektive sektioner og der tilføjes voks og der palm rolles. Det er ikke en metode vi vil anbefalde, da der ved denne teknik skal bruges meget voks for at få det til at holde og i sidste ende kræver det i bund og grund alt for meget arbejde at vedligeholde.

Twist and Pin:

Håret deles i sektioner. Der twistes og tilføres voks. twistes noget mere indtil lokkerne er som en kugle ved hovedbunden. Ikke en optimal metode.

Twisting: 

Denne metode kan fungere fint på afro hår. Håret deles i sektioner med elastikker og man kan bruge en kam til at twiste lokkerne med. Der påføres en del voks udervejs. Ikke en særlig holdbart metode. 

Dread Braiding: 

Her flettes håret og derefter bruger man en stål-kam til at filtre det med. Resultatet bliver ikke særlig godt, da der kan både blive til bulede og flade dreadlocks.

 

Hvordan og hvornår kan jeg få dreadlocks?

Dreadlocks tager lang tid om at forme sig, så det vi laver er ‘babydreads’. Vi laver først nogle inddelinger, så dine dreads kommer til at sidde pænt. Så ugler vi håret i inddelingerne med en kam og "filter"dem med en hæklenål, så de bliver flotte og faste. I løbet af de næste 6-18 måneder begynder dine babydreads at tætne sig, danne knuder og blive til rigtige dreadlocks. Dit hår skal være ca. 15 cm langt, både for at lave dreadlocks eller påmontere dreadlocks extentions i, når vi går i gang, ellers bliver dine nye locks for skrøbelige. Hvis du har afrokrøller, er 7-10 cm nok.

 

Hvordan bliver prisen udregnet?

Pris er afhængig af dit hårlængde. Jo længere håret er, jo mere tid vil det tage at dreade dem. Du kan evt. få en veninde eller en ven til at hjælpe dig med at måle dit hårlængde eller evt. tage et par billeder i høj kvalitet af dit hår og send dem til os med en lille beskrivelse af det: tykt/ tyndt, afro/krøllet/glat, tørt/fedtet, ugler aldrig/ugler let. Så kan vi sende dig et cirka antal timer og en pris.

Hvis du vedhæfter et referencebillede, skal du finde en med nogenlunde samme hårt-ype som dig selv, da det desværre ikke er muligt at lave afro-locks af glat skandinavisk hår eller 60 tykke dreads af meget tyndt hår.

Pris på extensions udregnes fra samme princip og lægges oven på pris på dreads i eget hår. 

Pris på reapration er under "vores priser" og igen her afhænger det både af dit hår-længde og hvor "tiltrængt" det er.

Hvordan kan jeg få extensions?

Dreadlocks extensions er en lidt længere process, som vil blive gjort af to gange. Dreadlocks extensions kræver lidt forebredelse, hvor vi inden du kommer, vil gøre dine dread extensions klar til dig efter aftale med dig.Hos os, kan du vælge dine extension præcis som du ønsker at have dem, både i farver og nuancer, længde og tykkelse. 

Vi arbejder tæt sammen med en frisør, som hjælper med at matche det rette farve eller nuancer efter dit ønske og valg. Samtidig kan vi sikre os at håret er 100% ægte, europæisk produceret og lever op til de etiske rammer og retningslinier. 

Du kan selvfølgelig også vælge at få indflettet syntetisk dreads i dit hår, hvis du i første omgang ønsker at få afprøvet at have dreads i en periode. Her skal du være opmærksom på at håret med tiden komme til at kradse og se en smule “fake” ud, mens ægte hår forbliver pænt og se 100% naturligt ud. 

 

Hvor lang tid tager det at få lavet dreadlocks?

Det tager mellem 7-20 timer til at få lavet dreadlocks i dit eget hår. Tiden afhænger af din hår-længde, dit hår-struktur og af hvor henholdvis tykke eller tynde du vil have dine dreadlocks.

 

Hvordan kan jeg vedligeholde mine dreads?
Efter du har fået lavet dine dreads, skal du rulle dem jævnligt, gerne 2-3x ugenligt og ellers efter behov. Rulning vil forebygge loops ( at dit hår stikker ud af dine dreads) og flade dread, især bag dit hoved, hvor du ligger og sover på.

Derudover vil dine dreads have behov for en repair ca hver 3. måned. Løst hår kommer til at smutte af dem og dine rødder ( det nye år, som vokser ud) kommer til at have brug for en kærlig hånd til at kunne locke ind i dreads rækkerne.

Et eksempel på repair kunne være at få hele håret fikset efter 3 måneder, hele håret igen efter 6 måneder mere og fremefter 1 gang om året, hvor kun rødderne fikses.

Du kan også vælge at bruge tightening- gel eller spray in den første periode for at hjælpe dit hår med at locke hurtigere.

Det eneste du skal holde dig fra, efter du har fået lavet dine dreads, er voks, som ikke er til at få ud af håret igen og kan ende med fedtet hår og grim lugt.

Hvordan booker jeg en tid?

Du kan booke tid både her og på vores Facebook side, hvor du kan skrive til os og vi derefter sammen an finde en tid, som passer dig bedst. 

I forbindelse med extensions, skal bookning af tid foregå helst ca 3 uger i forevejen, hvor vi samtidig vil bede dig om at indbetale et beløb ifm at få købt håret hjem. 

Hvordan kan jeg forebrede mig på mine dreadlocks?

Du skal først og fremmest komme med rent hår. Dog vil vi bede dig om at undgå balsam og andre blødgørende midler i håret ved sidste hårvask. Være også opmærksom på at håret skal være fri for alle former for hårprodukter efter sidste hårvask.

Tag gerne en madpakke og andet spiseligt med til selve dagen, da vi kan være igang i flere timer. Være desuden opmærksom på at der måske vil gøre lidt ondt i hovedbunden at få dreadlocks, specielt hvis man er følsom, så noget til at booste blodsukkeret er godt. Du er også velkommen til at tage noget underholdning med- der er intetnetforbindelse i salonen. En enkelt veninde, ven, søster eller forælder er også meget velkomne, men vi vil gerne vide det i forvejen. Det er også godt at have tænkt over dine forventninger: hvor tykke vil du have dine dreadlocks? Skal de have åbne eller lukkede ender? Skal de være helt lige og perfekte, eller skal de laves lidt løsere, så de får nogle unikke bump og loops på dem senere? Lidt research hjemmefra er altid godt.

 

Hvad nu, hvis jeg bliver nødt til at aflyse min tid?

Når vi har aftalt en dato, forventer jeg, at du er der til tiden. Hvis der dukker noget op, og du bliver nødt til at aflyse, vil vi sætte pris på, at du gør det i god tid inden vores aftale. Helst nogle dage i forvejen og gerne endnu tidligere. Så kan en anden kunde kunne få glæde af din tid og samtidig kan vi måske finde en ny tid til dig i den nærmeste fremtid.

Hvordan vasker jeg min dreadlocks?

Du vasker dine dreads ligesom du plejer, dog med en dreadlock shampoo eller shampoobar. Normal shampoo og balsam indeholder “residue”, som er silikone og andre ingredienser der fedter og blødgør håret. Det dækker hår-stråene og får håret til at virke blødt og rent. Hvis du vasker dreadlocks med shampoo eller balsam, der indeholder residue, forhindrer knuden det i at skylles ud og dette kan ende med svamp og dårlig lugt.

Du kan købe både shampoo, shampoo-bar og olie i salonen. Vores produkter er fremstillet af økologiske ingredienser og de lækreste essentielle olier, som både vil vaske dit hår rent og lækkert, tilføre det fugt og shine samt stabilisere PH- balancen i dit hovedbund og styrke dine hårrødder med bl.a. E- vitamin og andre nærende ingredienser. 

Produkterne er produceret i Danmark.

Du skal også vide, at det at vaske dreadlocks i starten godt kan være en smule tidskrævende, fordi man skal være både grundig og blid. Det tager lidt tid at massere shampoo i og skylle det ud igen.

Dit hovedbund skal desuden væne sig til ikke at blive vasket så hyppigt. Vi vil anbefalde at du starter med at vasker dit hår f.eks 1-2 gange ugenligt ( en uge efter dine dreads er lavet) og stille og roligt trappe ned til mindre indtil du rammer det, der passer dig og din livstil.

Håret kan sagtens vænnes til at blive vasket kun to gange om måneden, samtidig med at det er rent og lækkert.

Være opmærksom på at dreadlocks også tager noget længere tid om at tørre end løst hår.

 

Har du andre spørgsmål?

Hvis du har andre spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os, helst på vores facebook side og vi plejer at svare tilbage indenfor 24 timer. 

Der er lidt billeder af vores arbejde på de næste sider og en masse flere på vores facebook- samt insta-side.

Glæd dig over din nye transformation og din dread-rejse! 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page